Voeding als medicijn


Ziekenhuis wilde mij niet meer volgen en wat nu? Het is niet zo maar verkoudheid, maar echt verdorie gevreesde kanker. Terwijl iedereen me voor gek uitmaakte ik koos toch deze weg. Angst had ik zeker voor dat onbekende, maar wie zegt als ik andere weg gekozen dat die beter was? Mijn lighaam mijn keuze en wat er ook gebeurd heb ik besloten geen spijt hebben voor mijn keuze. Dus moet wel iets gebeuren, want stil staat en leven hoe ik hier voor leefde kan niet meer. Ik wil nu zelf mijn ziekte grondig aanpakken, begrijpen waarom is kanker in mijn leven gekomen en wat moet ik van leren. Voor ziekenhuis was ik dus niet interessant, dan regie in eigen handen nemen. Eigenlijk waarom heet het ziekenhuis en niet gezondheid huis? En vanaf de moment dat je komt, je bent een patiënt en waarom niet een klant? Woord patiënt geeft mij al negatieve belading dat je niet meer ok bent.

Voor alternatieve therapie had ik geld niet voor, maar wat ik had is leerschering natuur. Ik ben autodidact en kan zelf dingen leren en mijn eigen maken. Dat was een voordeel. Dus hoe pak ik het aan? Lang leven google, youtube en podcasten. Ik ging rond kijken op internet, veel lezen over hormonale kanker en besluit genomen mijn voeding patron helemaal veranderen , want ik heb ingezien, dat daar was echt drama bij mij . Totaal een dummy. Toen ik dit alles las dacht ik, waarom niemand praat hier over??? Bewerkte voeding is echt een gif en ook te veel gluten wat we nuttigen. Nou ja dit is makkelijk snel, maar het maakt ons lighaam uit balans, ontregeld onze hormonen, waar door krijgen we obesitas, hart problemen en andere gezondheid klachten. Soms denk ik, heeft voeding industrie soort afspraak met de farmaceutisch industrie? Een maakt lighaam ziek door voeding en andere heeft soort oplossing met een tabletje. Win win situatie voor ze, maar niet voor de mens. Ik schrok echt van ,wat ik las over de voeding van tegenwoordig. Want laatste jaren ben ik enorm aangekomen. Wat ik ook deed, welke dieet ik ook volgde, kwam meer en meer kilo’s aan. Net voor de diagnose woog ik 85 kg en had maatje 42/44. Terwijl ik was altijd rond 65/70 kg en maatje m/L. Altijd moe en futloos. Ik erwaarde laatste jaren enorm stress: kleine kind, samen gevoegd gezin, zwaar puberende stief dochter, ook werk en huishouding. Het leek dat ik op de eiren liep en mijzelf volledig ben vergeten. Toen ik ingedoken in wat stress en voeding met je lighaam doet , viel het kwartje om. Mijn lighaam was al jaren in soort overleving stand en hormonen waren hele tijd op scherp. Wandaar dat ik niet kon afvallen. Er is hoop te vinden op internet over voeding en kanker. Een doet dit, andere dat. Door de bos zie je bomen niet meer. Maar wat ik begreep, je moet kiezen waar JIJ in geloof en zelf de koers bepalen. Dus ik koos mijn eigen weg, waar ik echt goed gevoel bij had en klonk voor mij meest logisch.

Meest genoemd was Gerson therapie met veel groen sapjes en koffie klysma’s. Eerst lighaam goed hier mee detoxen. Geen witte suikers, geen bewerkte voeding, liefs alles biologisch, geen vlees eerste periode. Bepaalde supplementen als kurkuma, vitamine C, selenium ( schijnt zit niet meer in de bodem deze essentiële vitamine), vitamine D was ook vaak genoemd. Gezien biologisch duur is, koos ik voor 50/50. En ook 2x per week beweging voor vrouwen met borstkanker. Dat hielp mijn lighaam te herstellen naar de operatie en sterke worden. Ook uit eigen initiatief 5x naar oedeem therapeute ben geweest, ter voorkoming dat ik oedeem hand zou krijgen. Therapeute zei “wat goed dat je nu het doet en niet als je die oedeem hand al heb, dan is al te laat”. Ik heb dit nergens gelezen, maar dacht dat het een logische volgorde was zo te doen en zo te zien goede keuze is geweest. Ik ben nu 7 jaar verder en heb geen oedeem hand, terwijl ik geen lymfe kleren in mijn oksel meer heb.Paar goede kook boeken afgeschaft, want behalve salade wist ik niet hoe je kookt vegetarisch. Allerlei nieuwe kruiden aangeschaft, bakken in goede vetten en niet transvetten. Ook slowjuicer om sapjes te maken voor detoxen.

Mijn man kookte voor de rest van de familie en ik kookte voor mijzelf. Binnen 3 maanden viel ik 20 kg af alleen door anders eten. Ik at echt veel, maar ik at juiste voeding.Dus diëten werken NIET, eten echte voeding werkt wel. En batik nog er bij kreeg dat mijn energie was top, ik voelde sterker , mijn huid straalde ik ontdekte hoe lekker vegetarisch eten was. Maar ik merkte wel, dat ik was niet gelukkig met mijn thuis situatie. Daar voelde ik nog steeds veel stress. En stress is slecht voor immuunsysteem en daar moest ik iets aan doen als ik wil leven. En ik heb besloten radicaal voor mijzelf te kiezen. In 2016 zomer ging ik met mijn oudste zoon op mijzelf wonen en voor onze jongste zoon hebben we co-ouderschap gekozen. Eindelijk kon ik doen waar ik ZELF zin in had. Ik ontmoete nieuwe mensen op mijn pad, ik beleefde nieuwe dingen ik voelde soort bevrijd. Ik straalde van geluk. Toen ik in december een scan heb aangevraagd , was geen kanker meer te vinden . Dus ik dacht opgelost. De voeding was iets wat mij lighaam kanker gegeven. Ik heb gevonden de oorzaak!!!!! Maar….. dan kwam de zomer van 2017 als donder uit de blauwe hemel .Een heftige emotionele gebeurtenis mij heeft letterlijk emotioneel verlamd. Ik voelde enorm gevoel van onmacht en hier door vreselijk stress. En wat emoties doen met kanker beschrijf ik in volgende bericht. Ik ga nog veel meer leren over mijzelf, voeding was maar een goed begin. 😊

Vegetarisch is echt lekker

Eén reactie op “Voeding als medicijn”

  1. super interessant weer, sofia. jij hebt het pad bewandeld dat volgens mij iedereen zou moeten bewandelen die de diagnose kanker krijgt, maar slechts heel weinig mensen durven.

    tegen de stroom in zwemmen van je omgeving en de oncologen (die vaak een zeer eenzijdige visie hebben en sowieso niets over alternatieve geneeswijzen leren op de universiteit die door de farma gesponsord wordt) vereist moed, en dat hebben nou eenmaal niet zoveel mensen.

    en de mensen die dat wel doen en erover schrijven online, zoals linda woudstra, krijgen daarvoor geen aandacht van de media. maar dat zijn vaak wel de mensen die hun kanker helemaal overwinnen of leren leven met hun tumor die rustig blijft. dus go for it!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.