Tumormarkers


Wat zijn die tumor markers ? Als je begint met kanker behadeling  dan wordt je elke 3 maanden gecontroleerd. Bij elke stijging zie je die veronrustende gezicht van de oncoloog, wat jou ook als klant meteen gevoel geeft “ het ziet is niet best uit” . Gezien ik heel weinig informatie kon vinden op internet en ook bij oncoloog wat is nou dodelijk, ga ik mijn eigen belevenis opschrijven over  dit onderwerp . Als iemand anders straks gegoogeld op tumor markers wellicht geeft wel idee hoe het bij mij is gegaan. Ik zou heel blij  geweest dat ik dit informatie al 5 jaar geleden ergens heb gelezen, want dat zou mij hoop angst en onzekerheid bespaard geweest. En we weten, stress en angst…. slecht voor imuunsysteem.

Als ik in googel in type tumor markers krijg ik dit uiteg” 

Hoe hoog mag de tumormarker zijn?

“De referentiewaarden voor CA 15-3 liggen tussen de 0 en 30 kU/L (0-30 U/ml). In het algemeen geldt dat hoe meer CA 15-3 in het bloed wordt gevonden, hoe groter de tumor is of hoe meer kankercellen aanwezig zijn. Het kan ook betekenen dat de patiënt zich in een vergevorderd stadium van de ziekte bevindt.”

Ok dus hoe meer hoe slechter. Maar wat is dat meer??? Ik weet alleen dan als je onder 24 komt , dan is gezond.

In 2017 september toen mijn kanker terug kwam naar de zomer vol emoties en macheloosheid gevoel, heb ik  2 jaar  aan wetenschappelijk traject  gedaan. Tumor markers waren toen 200. En die getal heeft mij over de streep getrokken aan dit onderzoek te doen. Eerste paar maanden wekelijks blood onderzoek, 1x per maand scan. Ik denk in die 2 jaar heb ik iets van 12 scans gehad en veel blood laten checken. Lighaam helemaal kapot gemaakt door die radiatie. En dan kom je bij de oncoloog en hoor je “yesss, je markers nu 120″. Je gaat gelukkig de ziekenhuis verlaten. Naar 3 maanden “ oei, de markers is nu 155”,  En weer, wat doe ik niet goed, weer dat angst, stress. Wat kunnen ze als geen ander je gek maken met al die onderzoeken, ga je daar heen voel je goed, ga je terug mood zakt in je schoenen. 2 jaar lang Ca-15 zakken of weer stijgen. Dat ik niet van de angst toen al dood gegaan is echt een wonder hahah. Alle focus op dat Ca-15 . Voor mij voelde als een soort levens waardes of zo. 200 leek me echt veel en dodelijk, dat je wil alles doen dat die C-15 zakt. Gezien niemand kon mij uitleggen wat dodelijk is,  ik   dacht dat alles boven 200 dodelijk is . Daarom  liet ik van alles met me doen als proef konijn, net als in begin van kanker. Uiteindelijk (als jullie eerder gelezen hebben over retraite en mijn inzicht in emotionele probleem) mijn tumor markers zakte van uit zich zelf naar 24. Is dat toeval of medicatie? Ik weet het niet. Maar heel erg toevalling, dat 2 jaar waren die markers aan schommelen, maar naar retraite ineens alles onder de norm. . 

En dan komt maart 2020, weer tijd  blood checken Tumor markers net niet 1000. Ok , dit  moet nu zeker dodelijk zijn, denk ik. En nu stem ik in voor het eerst chemo te proberen in tablet vorm. Voor ik het begin weer blood checken, markers bijna 100 naar beneden gegaan zonder ienige medicatie. Dan begin ik met chemo slikken, markers komen boven 1000. Met gevolg als schade aan mijn darmen, behoorlijk verzwakt lijf. Ik stop meteen want het is me niet waard. 

2022 maart blood onderzoek en scan. Tumor waardes ca-15   nu 5000! Tumor in lever, long en buik waar ik totaal geen last van heb, wel last van pleura vocht. Toen ik hoorde over mijn houdige Ca-15 moest ik echt lachen van de angst die ik had in 2017. Toen  was al behoorlijk  gestrest voor 200 !!! Als niet dat benauwde gevoel in mijn longen zou ik makkelijk kan leven met 5000 CA-15 . Ik ging weer googelen hoe hoog andere mensen hebben, maar kon weer niets vinden. Zal ik dan 10000 halen ?! Ik voel me verzamelaar van Ca-15 en soort eigen lighaam onderzoeker. Als je nergens informatie vind dan tenminste leer ik zelf uit praktijk. Ik heb gevoel dat ze ons voor de gek houden en bang. Enigste wat ik echt prettig gevonden hebben, als ze mij in beging goed uitgelegd hoe veel tumor markers dodelijk is en dan heb ik die 2 jaar niet zo veel stress en angst beleefd . Waarom in ziekenhuizen heerst dat angst sfeer. Waarom vertellen ze niet hoe het zit? Ik heb echt veel waaroms waar geen  aantwoord van gekregen. Kijk, wellicht andere mensen willen niet weten, maar ik ben iemand die alles wil weten, want ik ben de baas over mijn lighaam. Maar als informatie van jou wordt achter gehaald en ik kan nergens zelf vinden, ga je iets doen uit emotie en niet overtuiging. Ze hebben mij nu naar huis gestuurd om te sterven “ wij kunnen voor je niets doen” . Eerste dag was ik behoorlijk van slag. Want als mijn vocht in longen toenemt   dat betekend ,dat ze kunnen ze niet meer leeg  uitzuigen. En gezien ik wil niet dood gaan aan verstikking, was best slikken. Maar volgende dag voelde ik  enorm bevrijding , dat nu alleen God en ik zelf kan beslissen over wat er gaat mij gebeuren.  Geen  meer chemo’s en dat angst aanjagen. Ik voel me eindelijk bevrijd van de angst om te sterven en het voelt gek genoeg goed.

Moest aan een experiment denken van een kat en muis. Muis zat hele tijd in een  kooi en naast een kat. NIet gevaarlijk voor de muis en toch is ze dood gegaan uit angs  voor de kat. Ze stierf door hart aanval.  Heeft kat haar vermoord ? NIet!  De constante cofrontatie met angst voor dood en  daardoor stress ,hier door heeft muis om zeep geholpen.En ik zat 7 jaar in zo kooi en nu voel ik me eindelijk bevrijd.  Leven is mooi! Namste

Met opruimen van mijn post kwam ik deze voorbeeld tegen uit germaansegeneeskunde. Hoe patient net als ik angstig werdt gemaakt dooe stijging can tumor markers.

https://germaansegeneeskunde.info/praktische-voorbeelden/de-tumormerkers-zijn-omhoog-gegaan


Eén reactie op “Tumormarkers”

  1. prachtig weer sofia, vooral dat eind.

    zo triest, zoals ze met je omgegaan zijn in het ziekenhuis. hoewel veel mensen denk ik op zich goede bedoelingen hebben daar, is de menselijke maat zo uit dat systeem verdwenen. ze snappen de kracht van positieve energie niet (placebo effect), ze snappen op de radiologie-afdeling niet hoe schadelijk röntgen-straling is (terwijl ze op de radioTHERAPIE-afdeling diezelfde röntgen-straling gebruiken om het DNA van kankercellen kapot te maken) en ze snappen niet hoeveel stress ze mensen aanjagen met die constante controles op “markers”. terwijl ze toch zouden moeten weten hoe schadelijk stress is voor je gezondheid, zoals jij ook schrijft. het is een zootje.

    maar fijn dat je je nu helemaal bevrijd en stress-loos voelt. dat lucht op, toch? idd, het is nu alleen god die kan besluiten of je nog tijd van leven hebt. en wij kunnen alleen maar bidden dat dat zo is. dikke knuffel <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.